UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція продасть літаки Dassault Rafale Індонезії

Це вже друга партія авіації для цієї країни.

Індонезія замовила другу партію винищувачів четвертого покоління виробництва французького концерну Dassault Aviation. Військово-повітряні сили країни в кінцевому підсумку матимуть понад 40 літаків Rafale, повідомляє офіційний сайт компанії.

Індонезія вирішила замовити ще 18 винищувачів Rafale у рамках контракту, який було підписано в лютому минулого року. Таким чином, на озброєнні країни в кінцевому підсумку перебуватиме 42 літаки.

Про угоду повідомила Dassault Rafale на своєму офіційному сайті. Сума угоди не уточнюється, але навесні була інформація, що купівля додаткової партії з 18 винищувачів Rafale обійдеться Індонезії приблизно в $2,6 млрд.

Читайте також: Франція отримала нову атомну субмарину, яка може нести крилаті ракети SCALP

Dassault Aviation зазначає, що перший опціон на шість літаків було затверджено у вересні. Угода, крім винищувачів Rafale, охоплює повне обслуговування і запуск кількох освітніх проєктів у сфері авіації на території Індонезії.

Раніше повідомлялося, що берегова охорона Індонезії затримала танкер під іранським прапором, підозрюваний у причетності до незаконного перевантаження сирої нафти.