UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція передасть Україні десятки броньованих машин і легких танків

Підтримають також українську ППО.

Найближчими тижнями Франція проведе підготовку й оснастить кілька українських батальйонів десятками броньованих машин і легких танків, включно з AMX-10RC. Про це йдеться у спільній декларації президента України Володимира Зеленського та президента Франції Еммануеля Макрона, яка була оприлюднена під час зустрічі у Парижі, що відбулася вчора, 14 травня. Текст цього документу опублікувало Офіційне інтернет-представництво президента України.

Військова підтримка, яку надає Франція з початку війни триватиме й надалі. Готуються нові військові пакети з постійним врахуванням найбільш нагальних і невідкладних потреб України для зміцнення її обороноздатності. У декларації зазначено, що Франція зокрема зосереджує свої зусилля на підтриманні можливостей протиповітряної оборони України, щоб захистити її населення від ударів Росії.

Читайте також: «Ще кілька візитів – і все»: Зеленський відповів, чи достатньо вже у ЗСУ зброї для контрнаступу

Крім військової допомоги, Французька Республіка надає Україні цивільну допомогу, включно з фінансовою, гуманітарною та екстреною підтримкою. Зокрема, Франція передала в Україну дві пересувні лабораторії ДНК для посилення спроможності України розслідувати воєнні злочини. Ця допомога й надалі зростатиме.

Раніше повідомлялося, що під час зустрічі у Парижі Зеленський попросив Макрона допомогти захисту українського неба.