UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фінляндія оголосила про 25-й пакет військової допомоги Україні

Міноборони не розголошує дати поставки та вміст пакета. 

Фінляндія передає Україні 25-й пакет військової допомоги, його орієнтована вартість складатиме 118 мільйонів євро. Гельсінкі вже надав Києву військової допомоги на 2,3 млрд євро, повідомляє Міноборони країни. 

"Розвиток війни в Україні продовжує бути серйозним. Як і було обіцяно, Фінляндія продовжить надавати матеріальну допомогу. Наше повідомлення країнам-партнерам полягає в тому, що ми не повинні здаватися", – заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен.

Читайте також: Президент Фінляндії Стубб наголосив на важливості спільної відповіді на російську агресію

Відомство не зазначило вміст пакета та дати його постачання з оперативних міркувань. Також там наголосили на необхідності гарантувати безпечне прибуття доставки до місця призначення. Зазначається, що при ухваленні пакета врахувались потреби України та можливості Фінляндії.

Раніше про допомогу Україні оголосив держсекретар США Ентоні Блінкен. Загальна вартість пакета склала 700 млн доларів, з яких $325 млн спрямують на відновлення української енергетики та електромереж, $290 мільйонів на гуманітарну підтримку, а $102 млн — на додаткове фінансування гуманітарного розмінування.