UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фінляндія анонсувала новий пакет військової допомоги для України на 94 мільйони євро

"При ухваленні рішення про надання Фінляндією додаткової допомоги були враховані як потреби України, так і ресурси фінських Збройних сил".

В уряді Фінляндії ухвалили рішення про надання нового пакету військової підтримки для України. Про це повідомляє офіційний сайт відомства.

У заяві йдеться, що заміна оборонних засобів, що містяться в цьому пакеті, коштуватиме Фінляндії приблизно 94 мільйони євро. Сукупна вартість усіх пакетів оборонної допомоги, наданих до цього часу, становить близько 1,3 мільярда євро.

"Підтримка України з боку Фінляндії та наших союзників залишається непохитною. Ключовим питанням з точки зору майбутнього безпекового порядку в Європі й Фінляндії є здатність стримати агресію Росії проти України", – сказав глава Міноборони Фінляндії Антті Хяккінен.

Зазначається, що з оперативних міркувань та з метою забезпечення безпечного прибуття допомоги до місця призначення, подальші подробиці щодо змісту пакета, способу його доставки та графіку не надаються.

Читайте також: Зеленський: Фінляндія готова виступити співлідером в реалізації пунктів формули миру

"При ухваленні рішення про надання Фінляндією додаткової допомоги були враховані як потреби України, так і ресурси фінських Збройних сил", – додали у заяві.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Фінляндія розпочинає вивчення можливостей щодо виробництва фінської бронетехніки в Україні. Зазначається, що розгляд самої ймовірності виробництва бронетехніки розпочався на прохання президента України Володимира Зеленського.