UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дуда: Той, хто першим застосує ядерну зброю – проклятий

"Світ ніколи цього не пробачить".

Президент Польщі Анджей Дуда прокоментував останні ядерні погрози російського диктатора Владіміра Путіна і заявив, що перший, хто застосує зброю такого типу буде проклятий. Про це повідомляє TVN24.

"Якщо ми подивимося на це холоднокровно і без паніки, то повинно бути зрозуміло: він повторює те, що було закріплено в російській військовій доктрині протягом багатьох років, що Росія залишає за собою право використовувати будь-які засоби, включаючи, звичайно, ядерні засоби, які є в її розпорядженні, в разі загрози для Росії. В цьому немає нічого нового", – зазначив польський лідер.

За його словами, саме той, хто першим використає ядерну зброю понесе на собі всю відповідальність.

"З іншого боку, Владімір Путін також добре знає, як і його генерали, що той, хто першим застосує ядерну зброю, проклятий. Вони ніколи не знімуть з себе цю відповідальність, якщо застосують ядерну зброю. Навіть в найменшій мірі. Ніколи. Світ ніколи їм цього не пробачить", – резюмував Дуда.

Читайте також: У МЗС Чехії відреагували на ядерний шантаж Путіна: "Не піддаваймося цьому"

Раніше речник Європейського Союзу Пітер Стано заявляв, що нещодавні ядерні погрози Путіна не змінять позицію ЄС стосовно підтримки України. За його словами, європейська сторона намагається доносити цю позицію до міжнародних партнерів.

Водночас, керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко наголосив, що російський диктатор Владімір Путін використовує ядерний шантаж, бо не має інших інструментів залякування. Це просто "страшилка".