UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дуда: Росія – дикий звір, якого треба застрелити

Польський лідер наголосив, що як тільки Росія оговтається, вона наступатиме на решту територію України.

Президент Польщі Анджей Дуда порівняв Російську Федерацію з диким звіром, а також закликав зупинити агресора в Україні, щоб він не пішов далі. Про це повідомляє "Еспресо".

"Не можна дозволити Росії перемогти, бо вона продовжуватиме наступати. Це буде підтримкою її імперіалізму. Вона, наче дикий звір, який з'їсть людину. Якщо дикий звір пожирає людину, то зазвичай кажуть, що його треба просто вистежити і застрелити, бо він звик їсти людське м'ясо. Так само і з Росією", – сказав Дуда.

За його словами, як тільки Росія оговтається, вона наступатиме на решту територію України, а потім і на Польщу, країни Балтії і країни колишньої сфери впливу Радянського Союзу.

"Можливо, Захід цього не розуміє, але ми це прекрасно знаємо. Це обов'язкова умова успішного і справедливого завершення цієї війни. Яким воно має бути? Щонайменше таким, щоб відновити верховенство міжнародного права. Міжнародне право буде відновлене тоді, коли Росія буде витіснена з усіх окупованих земель України", – додав польський президент.

Читайте також: У Польщі керівна партія змінила голову виборчого штабу на тлі зростання довіри виборців до опозиції

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда в інтерв’ю українським журналістам також заявляв, що країни, які регулярно закликають Україну до компромісу з агресором, повинні самі відмовитись від власних територій.