UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дуда приїхав до Китаю говорити про війну в Україні

Польський лідер представить очільнику  КНР Сі Цзіньпіну "всю ситуацію з безпекою у нашій частині Європи".

Президент Польщі Анджей Дуда у межах свого візиту до Китаю планує обговорити, зокрема, війну в Україні із офіційними особами КНР.

Під час брифінгу перед вильотом Дуда зазначив, що представить китайському президенту Сі Цзіньпіну "всю ситуацію з безпекою у нашій частині Європи".

"Ми маємо війну в Україні, а також гібридні атаки Білорусі на польському кордоні, де білоруська влада протягом останніх трьох років постійно штовхає до нас мігрантів, змушуючи їх намагатися нелегально перетнути кордон", – наголосив польський лідер.

За його словами, цей візит є дуже важливим для безпеки в Європі. Він також додав, що вплив Пекіну на Москву є величезним.

"Росія сьогодні є агресором в Україні. І це те, що я хотів би обговорити з президентом Сі Цзіньпіном. Представити йому нашу точку зору на це питання, на мій погляд, є надзвичайно важливим", – резюмував польський президент.

Читайте також: Сікорський: Польща розглядає можливість повного закриття кордону з Білоруссю

Раніше віцеканцлер Німеччини Роберт Хабек закликав Китай припинити перенаправляти до Росії європейські товари, які можуть бути використані у війні РФ проти України. Про це стало відомо з його заяв журналістам у Шанхаї після переговорів із міністром торгівлі Китаю Ван Вентао та міністром промисловості та технологій Цзінь Чжуанлун у Пекіні