UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дуда: Якщо ми дозволимо Україні програти – потенційна війна Росії із Заходом буде вкрай неминучою

"Якщо російський імперіалізм не буде засуджений, а жорстоке лезо Путіна не буде затуплене, цей ненажерливий російський монстр захоче нападати знову і знову".

Президент Польщі Анджей Дуда закликав союзників продовжувати допомагати Україні, щоб відвернути можливість війни між Росією та Заходом. Про це повідомляє Wiadomosci.wp.

"Україна отримала чіткий сигнал про незворотність шляху до НАТО. Сигнал також був надісланий Росії, що питання про вступ до НАТО вирішуємо ми - тільки НАТО і тільки та країна, яка прагне до цього членства. І жодні погрози чи шантаж не переможуть цю волю. Жоден аутсайдер не має права впливати на таке рішення", – зазначив Дуда.

За його словами, існує рішучість показати Путіну, що Захід не боїться, що Захід чудово знає, у що грає Росія.

"Захід буде готовий і об'єднаний, щоб захистити себе від нападу. Загроза війни існує, тому що прості слова засудження не зупинять Росію. Її зупинять танки, протиракетні системи, відмінна підготовка і солдати, здатні перемогти в потенційному конфлікті. Саме тому, як я вже неодноразово говорив: ми озброюємося, щоб їй не довелося платити за те, щоб хтось на нас напав", – наголосив польський лідер.

Читайте також: Сікорський каже, що Трамп має "цікаві ідеї" і сподівається, що він буде за Україну

Раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв, що Варшава розглядає пропозицію Києва збивати російські ракети, які прямують до польської території, поки вони ще перебувають в українському повітряному просторі.