UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дуда і Науседа: Країни НАТО розпочали дискусію щодо збиття російських ракет над Україною

"І це питання весь час обговорюється".

Президент Литви Гітанас Науседа і президент Польщі Анджей Дуда у межах спільної пресконференції заявили, що питання збиття російських ракет над територією України наразі обговорюється в НАТО. Про це повідомляє Укрінформ.

"Країни НАТО розпочали дискусію на цю тему. Сьогодні ми не можемо сказати, що ця дискусія закінчилася, і маємо якісь конкретні результати. Але наші країни разом з іншими країнами ініціюють такі дискусії і хочуть, щоб це рішення було прийнято, насамперед, на рівні НАТО", – зазначив литовський лідер.

Водночас, глава Польщі наголосив, що в лютому під час зустрічі глав держав у Парижі він представив пропозицію щодо збиття російських ракет і безпілотників ще над територією України.

За його словами, така ініціатива віталася української владою. Утім, як зауважив Дуда, лідери країн НАТО мають різні погляди на це питання.

Читайте також: Польща готова допомогти відбудувати Львів після російської ракетної атаки – Туск

"І це питання весь час обговорюється", – підкреслив Дуда.

Нагадаємо, президент Литви Гітанас Науседа під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою заявляв, що країни готові навчати українських військових у Польщі на базі Литовсько-Польсько-Української бригади.