UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДСНС передали нові пожежні автомобілі

Вони виготовлені на базі американських вантажівок Ford.

Українській ДСНС передали 7 нових автоцистерн на базі шасі вантажівки Ford 1833. У Державній службі України з надзвичайних ситуацій повідомили, що техніку отримали підрозділи у Тернопільській області.

Відомо, що нові автоцистерни Ford придбані за кошти державного бюджету. Ці автомобілі обладнані на базі шасі Ford 1833 СС 4х2 та укомплектовані найсучаснішим оснащенням.

Автомобілі можуть перевозити до місця пожежі 5 тонн води та 500 літрів піноутворювача, і вже невдовзі стануть до бойового розрахунку пожежно-рятувальних підрозділів області. Також рятувальникам вручили 15 генераторів і 30 обігрівачів, наданих меценатами.

Читайте також: У Святогірську окупанти обстріляли пожежну частину: є загиблі та поранені

"В умовах війни, коли ворог концентрує свої удари на об’єктах критичної інфраструктури України та намагається позбавити наших громадян світла, тепла та всього найнеобхіднішого, це обладнання буде використане для облаштування пунктів незламності", – зазначили у ДСНС.

Також обладнання буде використовуватися для обігріву особового складу пожежно-рятувальних підрозділів під час роботи за низьких температур.

Раніше повідомлялося, що на Херсонщині працюватимуть два новітні комплекси розмінування ДСНС.