UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Молдови не пустили найманця із ПВК «Вагнер»

Чоловіка повернули назад до Росії.

Прикордонна поліція Молдови  повідомила 12 березня, що не пустила до країни представника російської приватної військової кампанії «Вагнер», який прилетів до країни літаком.

В молдавському відомстві зазначили, що російського найманця вдалось виявити в тому числі завдяки обміну інформацією з міжнародними партнерами на пункті пропуску міжнародного аеропорту в  Кишиневі.

«Громадянина ідентифікували як можливого представника приватної військової компанії з Російської Федерації (Вагнер). Чоловіку не було дозволено перетинати державний кордон, його повернули повітряним транспортом у вихідний стан», - зазначили в прикордонній службі Молдови.

Загалом за минулий тиждень у в’їзді до Молдови відмовили 182 іноземним громадянам, а також 46 транспортним засобам.

Також прикордонники нагадали, що через російське вторгнення в Україну для виключення безпекових ризиків на кордоні країни  застосовуються додаткові протоколи безпеки із збільшеною перевіркою іноземних громадян.

Читайте також: Росія планує змінити уряд у Молдові на проросійський — розвідка США

Нещодавно Міністерство оборони Росії звинуватило Україну у підготовці «озброєної провокації» проти Придністров'я, а МЗС РФ заявило, що розглядатиме будь-які дії України в регіоні «нападом на Росію». У свою чергу в Молдові заявили, що не підтверджують інформацію, яку поширило російське відомство та закликали населення країни  до спокою.

Чому перед молдовською владою постала загроза реалізації Росією спецоперації з дестабілізації країни. Як Кишинів реагує на ризики і що потрібно зробити Молдові задля власної безпеки, розповідає Володимир Кравченко у статті "Росія проти сусідки України: що нині загрожує Молдові".