UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держслужба зайнятості буде розміщувати вакансії від військових частин

На наступному етапі вакансії пропонуватимуть безробітним.

Міністерство оборони України спільно robota.ua розпочали співпрацю з Державним центром зайнятості. Тепер вакансії, які військові частини розміщують на robota.ua, будуть публікувати на Єдиному порталі вакансій Державної служби зайнятості, повідомили у Міноборони. 

Зазначається, що на наступному етапі співпраці ці вакансії пропонуватимуть безробітним у всіх регіонах України. 

Читайте також: Міноборони запроваджує в ЗСУ нову систему логістики

“В першу чергу це стосується небойових спеціальностей, які забезпечать повноцінне функціонування та підтримку в тилу. У подальшому буде здійснюватися підбір та професійне навчання кандидатів на спеціальності під замовлення Cил оборони", – розповіли в Міноборони.

Документ про співпрацю підписали заступниця міністра оборони Наталія Калмикова, директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк та директор з інновацій robota.ua Сергій Лозко. 

“Співпраця Міноборони, Державного центру зайнятості та robota.ua – це ще один крок, який дозволить зробити рекрутинг більш ефективним. І ми дуже дякуємо нашим партнерам за їхню патріотичну позицію та взаємодію у такому важливому для держави проєкті”, – сказала Калмикова. 

Читайте також: Дві посадові особи Міноборони перебувають під слідством за одним епізодом у справі Гринкевича

Повідомляється, що мережа регіональних та базових центрів зайнятості налічує 535 установ та підрозділів. Передбачається, що взаємодія з ними дасть потужний поштовх для співпраці.

Нагадаємо, віцепрем’єр-міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Україні розпочата робота над проєктом для цифрового рекрутингу до Збройних сил. Його метою буде пошук операторів дронів. За його словами, "мета проєкту – пояснити охочим, ким вони можуть стати, скільки буде тривати навчання, якою буде зарплата, які будуть бойові задачі".