UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдеп США дозволив Boeing продати Німеччині військові гелікоптери Chinook

Німецька армія хоче замінити старі Sikorsky CH-53

Німеччина продовжує модернізацію своїх Збройних сил та збирається закупити у США важкі військово-транспортні гелікоптери Boeing CH-47F Chinook, повідомляє Reuters. Про відповідний дозвіл з боку Держдепу США повідомив 11 травня Пентагон. 

Дозволена закупівля гелікоптерів та супутнього обладнання на суму 8,5 млрд доларів. Німеччина оголосила про свій намір придбати 60 важких Chinook у компанії Boeing у 2022 році, щоб замінити свій застарілий парк Sikorsky CH-53 Sea Stallion.

Пакет включає також 140 двигунів, системи попередження про ракети, радіостанції, транспондери, навігаційні системи, набір модифікацій і технічну підтримку, повідомили в Пентагоні. Із повідомлення Пентагону не витікає, що контракт було підписано або що переговори щодо нього завершилися. За даними Boeing, на поставку гелікоптерів знадобиться три роки.

Уряд Олафа Шольца розпочав термінову модернізацію німецьких збройних сил на третій день після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Для цього було створено спеціальний фонд у розмірі 100 млрд євро.

Читайте також: Німеччина замовляє 50 новеньких БМП Puma

Раніше повідомлялося, що США нададуть Польщі вісім ударних гелікоптерів AH-64 Apache із власних запасів – до того, як країна підпише контракт на закупівлю майже сотні таких бортів. 

У квітні The Economic Times повідомили, що Україна поставить Пакистану двигуни та запчастини для гелікоптерів Мі-17 на 1,5 млн доларів – на знак «розширення оборонного партнерства» та в якості «подяки Ісламабаду за відправку зброї та спорядження ЗСУ».