UA / RU
Підтримати ZN.ua

Декілька країн ЄС оскаржать рішення МВФ відправити місію у Росію

У Європі підкреслили, що рішення Фонду легітимізує зусилля російської пропаганди.

Декілька країн-членів ЄС хочуть оскаржити рішення голови Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіни Георгієвої відправити місію до РФ. Це питання планують підняти під час зустрічі з нею у п'ятницю у Будапешті, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що у столиці Угорщини зустрічатимуться міністри фінансів ЄС. За словами неназваного литовського дипломата, у Євросоюзі вважають, що крок МВФ надасть очільнику Кремля Владіміру Путіну економічну допомогу. Підкреслюється, що рішення Георгієвої також легітимізує зусилля російської пропаганди, яка намагається показати нібито послаблення ізоляції Росії.

Читайте також: В МВФ вважають, що в Україні потрібно підвищувати податки

Журналісти пишуть, що у середу була зустріч представників ЄС, у ході якої Франція, Бельгія, Польща, країни Балтії та Північної Європи заявили, що здивовані рішенням МВФ. Планується також надіслати листа Георгієвій, у якому країни ЄС висловлять стурбованість процесом, який може вести до нормалізації відносин з Москвою.

Раніше представник РФ у МВФ Алєксєй Можин заявляв, що Фонд відправить свою офіційну місію до Росії. За його словами, місія Міжнародного валютного фонду почне роботу в онлайн-форматі 16 вересня і продовжиться візитом делегації МВФ до Москви для зустрічей з російськими офіційними особами до 1 жовтня. Це буде перша місія після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.