UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данія надасть 20 мільйонів євро на прискорення членства України та Молдови в ЄС

Кошти призначені до 2030 року.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Уряд Данії надасть 150 мільйонів крон (20.1 мільйонів євро) на підтримку України та Молдови на шляху до членства в ЄС. Як повідомляють в урядовій пресслужбі, кошти виділили з нагоди початку перемовин щодо вступу цих країн до Євросоюзу.

Зокрема, гроші призначені до 2030 року. За допомогою них хочуть створити адміністративні структури та законодавство, необхідні для наближення України та Молдови до ЄС. У довгостроковій перспективі підтримка також охоплюватиме країни-кандидати на Західних Балканах, зазначили в уряді Данії.

Читайте також: Кулеба перед Радою ЄС наголосив на необхідності пришвидшити постачання військової допомоги

«Я щасливий, що зараз ми можемо почати переговори про вступ з Україною та Молдовою… Це зміцнює безпеку для всіх нас, коли країни в найближчій зоні ЄС посилюють свою прив’язаність до Європи та прагнуть до миру, стабільності та процвітання, за які виступає ЄС», — зазначив міністр закордонних справ Данії Льокке Расмуссен.

Нагадаємо, офіційні перемовини про вступ України до ЄС розпочнуться після Міжурядової конференції у Люксембурзі, яка назначена на 16:30 25 червня. Хоча фактичні переговори розпочнуться лише з відкриттям переговорних глав. Початок цьому процесу, за оптимістичним прогнозом, покладуть наступного року.

Раніше Данія оголосила про пакет військової допомоги Україні на 750 мільйонів євро. Він спрямований на зміцнення української ППО.