UA / RU
Підтримати ZN.ua

Данія надає близько 630 млн доларів для закупівлі зброї в українських виробників

Країна є лідером з інвестицій в ОПК України.

Данія виділить близько 4,2 мільярда данських крон (близько 628 млн доларів) для інвестицій оборонну промисловість України. Про це домовились міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен з українським колегою Рустемом Умеровим та міністром стратегічної промисловості Германом Сметаніним у Києві, повідомляє пресслужба данського уряду.

Зазначається, що 1,3 млрд данських крон (близько 194 млн доларів) виділив уряд Данії, а 2,9 млрд крон (близько 434 млн доларів) нададуть з доходів від заморожених російських активів у ЄС. Данський міністр оборони підкреслив, що його країна є лідером з інвестицій в український ОПК.

Читайте також: Данія першою у світі закупила для ЗСУ озброєння українського виробництва. Йдеться про дивізіон САУ "Богдана"

"Важливо, щоб ми продовжували підтримувати боротьбу України за свободу всіма способами. Ось чому я дуже радий, що Данія зараз погодила з Україною загальні рамки того, як ми можемо найкращим чином використати 4,2 мільярда данських крон, які надають ЄС і Данія", — заявив Поульсен.

Раніше міністр клімату, енергетики та постачання Данії Ларс Аагаард оголосив про передачу Україні близько 17 млн євро на підтримку енергетики. Допомогу нададуть напередодні опалювального сезону.