UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чому Урсула фон дер Ляєн повинна залишитись на посаді голови Єврокомісії? — The Guardian

Путін, Сі й Трамп хотіли б, щоб Урсула фон дер Ляєн не була знову головою Єврокомісії, ось чому ЄС повинен утримати її на посаді.

Урсула фон дер Ляєн повинна отримати другий п'ятирічний термін на чолі Європейської комісії. Європейський парламент затвердить це рішення 18 липня.

Безумовно, Урсула фон дер Ляєн не може бути впевненою в тому, що отримає абсолютну більшість у 361 голос, необхідну для збереження своєї посади. Кілька членів неформальної проєвропейської парламентської коаліції, що складається з консервативної Європейської народної партії (ЄНП), лівоцентристських соціалістів і демократів і ліберально-центристської партії "Оновлення Європи", агітували проти неї або заявили, що не будуть голосувати за неї, пише Пол Тейлор, старший науковий співробітник Центру європейської політики.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн прокоментувала перемогу EPP на виборах у Європарламент

Це означає, що їй знадобляться додаткові голоси, ймовірно, від значно зменшеної групи Зелених, можливо, також від партії "Брати Італії" італійського прем'єр-міністра Джорджи Мелоні, але не від її національної консервативної групи "Європейські консерватори й реформісти" в цілому.

У важливих питаннях — повномасштабне вторгнення Росії в Україну, відповідь на Covid-19 та кліматичну надзвичайну ситуацію — фон дер Ляєн вдалася до правильних рішень. Вона була в центрі рішучої відповіді ЄС на російську війну, готуючи негайні санкції проти Москви та спільну підтримку України у тісній координації з США та Великою Британією.

Читайте також: Єврокомісія виділила Україні черговий транш у 1,5 млрд євро – Урсула фон дер Ляєн

"Владімір Путін, Сі Цзіньпін і Дональд Трамп були б раді, якби поєднання крайніх правих, різноманітних націоналістів, комуністів і сварливих консерваторів занурило ЄС у кризу, проголосувавши проти фон дер Ляєн", — вважає Тейлор.

Раніше ми повідомляли, що Урсула фон дер Ляєн скасувала візит колегії Європейської комісії до Угорщини. Це знак Орбану щодо неприпустимості його несанкціонованої "мирної політики". Орбан спочатку запропонував Зеленському припинити вогонь, а потім вести мирні переговори з РФ.