UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чоловік із символікою ПВК «Вагнер» намагався вилетіти з Вільнюса у Лондон

У Литві символіка бойовиків заборонена.

У аеропорту Вільнюса помітили чоловіка з символікою приватної військової компанії «Вагнер» на рюкзаку. Чоловіка затримали і оштрафували. Водночас інших заборонених речей у нього не знайшли.

Порушником виявився громадянин Литви, який збирався летіти у Лондон, пише Delfi.

Читайте також: У Молдові позбавили громадянства лідера Партії регіонів за підтримку війни Росії проти України

Речник «Литовських аеропортів» Тадас Васіляускас розповів, що чоловіка та його сумку ретельно оглянули, жодних загрозливих для авіації речей у нього не було. Однак через заборонену символіку працівники вирішили викликати поліцію та Службу охорони держкордону.

«Ми проти використання таких логотипів і не схвалюємо таку поведінку пасажира, але наші фахівці з безпеки в усіх випадках повинні діяти за законами Литви. У цьому випадку логотип на рюкзаку не міг бути перешкодою для зупинки пасажира або його багажу та заборони на його виліт. Ми звернулися до поліції для роз’яснень», – сказав Васіляускас.

Представник прикордонників Гедрюс Мішутіс розповів, що чоловік із Литви не вилетів, йому призначили штраф за демонстрацію забороненої символіки. На його склали протокол про адміністративне порушення за 524 ст. (за демонстрацію нацистської, комуністичної та іншої забороненої символіки – ред.), а після цього відпустили.

Читайте також: Німецький депутат видряпував свастики на автівках українців

Нагадаємо, у Литві заборонили публічне демонстрування символів російського вторгнення в Україну – «георгіївської стрічки», а також знаків «Z» і «V». За порушення передбачений штраф у розмірі 300-700 євро, а для юридичних осіб – 1200 євро.