UA / RU
Підтримати ZN.ua

Черговий теракт у Франції: одна людина загинула, двоє поранені

Чоловік напав з ножем на пару туристів неподалік Ейфелевої вежі.

Одна людина загинула, ще двоє отримали поранення внаслідок нападу невідомого на туристів у центрі Парижа біля Ейфелевої вежі, повідомив у суботу міністр внутрішніх справ Джеральд Дарманін, пише Reuters.

Напад стався близько 19:00 за Гринвічем. Чоловік напав з ножем на пару туристів на набережній Гренель, за кілька футів від Ейфелевої вежі, смертельно поранивши громадянина Німеччини. Потім за ним погналася поліція, і перш ніж його затримали він напав з молотком на двох інших людей.

Підозрюваний вигукував «Аллаху Акбар» і заявив поліції, що засмучений тим, як багато мусульман гинуть в Афганістані та Палестині, а також ситуацією в Газі.

Поліції вдалося оперативно затримати 26-річного чоловіка, громадянина Франції. У 2016 році підозрюваний, відомий психічними розладами, був засуджений до чотирьох років ув'язнення за планування ще одного нападу і був у списку французьких служб безпеки.

Слідство веде антитерористична прокуратура.

Інцидент у суботу ввечері в центрі Парижа стався менш ніж за вісім місяців до проведення Олімпійських ігор у французькій столиці та може викликати питання щодо безпеки під час масштабної спортивної події.

Париж планує провести безпрецедентну церемонію відкриття на річці Сена, яка може зібрати до 600 тисяч глядачів.

Ось деякі інші напади, які відбулися у Франції за останні роки: