UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чергова ножова атака в Німеччині: жінка напала на пасажирів автобуса, є поранені

Останніми місяцями в країні зросла кількість нападів з використанням ножів.

Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

У німецькому місті Зіген федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія 32-річна жінка напала з ножем на пасажирів автобуса, поранивши п'ятьох людей. Троє постраждалих дістали небезпечні для життя поранення, повідомляє DW

Читайте також: Вибори на трьох східних землях Німеччини, ймовірно, приведуть до влади дружні до Росії партії — Politico

Жінка має німецьке громадянство, подробиць про мотиви нападу не надається. Після затримання зловмисниці поліція заявила про відсутність подальшої небезпеки, додавши, що “підозр у терористичному підґрунті немає".

Автобус, у якому перебувало понад 40 пасажирів, рухався спеціальним маршрутом — віз гостей на свято до 800-річного ювілею міста Зіген. 

Водій автобуса оперативно відреагував на ситуацію, зупинив транспортний засіб і відчинив усі двері, тому пасажири змогли швидко залишити небезпечне місце – це допомогло уникнути більшої кількості постраждалих. ЗМІ пишуть, що в автобусі під час нападу були також діти.

Наразі поліція збирає докази й опитує свідків. За даними ЗМІ, зловмисниця була відома поліції, також повідомляється про ознаки того, що вона могла мати психічні розлади.

Читайте також: У Німеччині стався вибух на заводі, який виготовляє вибухівку – ЗМІ

Раніше повідомлялося про напад із ножем на гостей святкування Дня міста в Золінгені: сирійський шукач притулку вбив трьох та поранив вісьмох людей. Затриманий перебуває в камері попереднього ув'язнення, прокуратура ФРН розслідує справу за підозрою у вбивстві, замаху на вбивство та членстві в угрупованні "Ісламська держава".

Після ножової атаки в Золінгені уряд країни оголосив про посилення міграційних заходів.

Останніми місяцями в Німеччині спостерігається зростання кількості нападів з використанням ножів, що спричинило національні дебати щодо посилення контролю за безпекою та запровадження зон, де заборонено носити ножі. За даними поліції, у першій половині 2024 року сталося близько 430 таких інцидентів.