UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через війну в Україні: Литва готує національний план масової евакуації

Його розроблять до жовтня.

До початку жовтня Литва розробить національний план евакуації населення. Міністерка внутрішніх справ країни Агне Білотайте підкреслила, що через кібератаки безпека населення стала пріоритетним питанням, повідомляє LRT.

Вона зазначила, що самоврядування також повинно мати план евакуації людей. За її словами, цивільний захист сьогодні є "актуальним як ніколи".

Читайте також: "Сприймаються як рутина": МЗС Литви прокоментувало російські дрони у повітряному просторі НАТО

"Війна проти України триває, країни нашого регіону зазнають гібридних та дезінформаційних атак, а диверсії — це наша нова реальність. Важливо відзначити, що ми перебуваємо на передовій позиції, тому сьогодні цивільний захист став пріоритетом у нашому порядку денному", — заявила Білотайте.

Міністерка також додала, що Литва працюватиме у цьому питанні з іншими країнами Балтії, адже зміцнювати цивільний захист на національному рівні недостатньо. Країни подаватимуть заявки на отримування фінансування від ЄС.

Раніше у Міноборони Литви повідомляли, що завершили встановлення "зубів дракона" в районі мосту через Німан, що з'єднує країну з РФ. Мобільні засоби інженерного захисту підвищать  оборонний потенціал Литви у разі ворожих дій агресивного сусіда.