UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через події в Курській області Росія буде змушена передислокувати свої війська – розвідка Естонії

"Не виключено, що друга лінія оборони Російської Федерації в регіоні частково прорвана".

Заступник командувача Центру розвідки Міноборони Естонії підполковник Янек Кессельманн заявив, що ситуація у Курській області, ймовірно, змусить російське командування передислокувати деякі військові підрозділи на Курщину. Про це повідомляє ERR.

Кессельманн припускає, що збройні формування Російської Федерації не були готові до українських активних дій в цьому регіоні, і атака стала для них несподіванкою.

Згідно з відкритими даними, каже він, українські війська просунулися приблизно на 15 кілометрів від кордону вглиб Курської області.

"Не виключено, що друга лінія оборони Російської Федерації в регіоні частково прорвана. Наступ українських військ в районі Курська ймовірно призведе до передислокації підрозділів Російської Федерації з інших напрямків для забезпечення оборони російських підрозділів та контрударів проти українських сил в регіоні", – додав представник Міноборони Естонії.

Читайте також: Україна попросила США дозволити ЗСУ використовувати ракети ATACMS для утримання територій у Курській області — WP

Раніше міський голова міста Курчатів у Курській області, де знаходиться Курська атомна електростанція, заявляв, що бойові дії наближаються до населеного пункту, однак закликав всіх до "спокою та віри в перемогу".