UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чехія повертає свого посла у Москву після майже трирічної перерви

Новий посол вже отримав згоду від країни перебування, відому як агреман.

У найближчі місяці чеська дипломатія відрядить до Москви нового посла. Ним стане Даніель Коштовал, який, зокрема, працював у чеському Міноборони. Про це повідомляє пресслужба МЗС Чехії

"Ключові країни, які є стратегічними союзниками Чехії, такі як Велика Британія, Франція, Німеччина, Польща та США, мають послів у Росії. Я бажаю послу багато сил у цій складній місії з просування чеських інтересів", – зазначив міністр закордонних справ Ян Ліпавський.

У відомстві розповіли, що З 1996 року Даніель Коштовал працював у Міністерстві закордонних справ на посадах директора Департаменту політики безпеки, директора Департаменту Північної та Східної Європи та Генерального директора з питань неєвропейських країн. З 1998 по 2002 рік працював у Постійному представництві Чеської Республіки при НАТО. Працював у посольстві Чехії в Москві (2003-2006) та посольстві Чехії у Вашингтоні (2009-2011). У 2013 році був призначений першим заступником міністра оборони. Згодом до кінця 2018 року обіймав посаду заступника міністра оборони з питань стратегій, зовнішніх відносин та планування, а пізніше - з питань озброєння та закупівель.

Читайте також: Президент Чехії: Ми всі несемо відповідальність, щоб покласти край війні в Україні

"Новий посол вже отримав згоду від країни перебування, відому як агреман. Очікується, що він вступить на посаду в перші місяці наступного року", – додали у МЗС.

Раніше міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський у межах міжнародної конференції "Стійка Європа" заявляв, що Російська Федерація відповідає за більшу частину операцій впливу у світі.