UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британські винищувачі знову перехопили російські літаки на кордонах НАТО

Це вже другий випадок за тиждень.

Британські винищувачі знову перехопили два російські бомбардувальники, які 21 серпня пролітали на північ від Шетландських островів Шотландії. Попередній раз літаки росіян виявили в північній зоні повітряного патрулювання НАТО 15 серпня.

Таку заяву міністерства оборони Великої Британії наводить Радіо Свобода.

Читайте також: США виявили чотири російські літаки, що діяли у зоні ППО Аляски

У відомстві зазначили, що літаки спостерігали за бомбардувальниками Ту-142, коли вони проходили в межах зони патрулювання НАТО. Реактивні літаки Typhoon були відправлені з військового аеродрому Лоссімут на північному сході Шотландії.

«Екіпажі Королівських ВПС постійно спостерігають за повітряним простором Сполученого Королівства і завжди готові миттєво вжити заходів, щоб гарантувати безпеку нашої країни», — наголосив міністр збройних сил Джеймс Гіппі.

Читайте також: Винищувачі НАТО перехопили групу російських літаків біля кордонів з Польщею

Після виконання місії британські літаки повернулися на свою базу. За даними міністерства, інциденти за участі російських і західних літаків почастішали на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, Сполучене Королівство розмістило недалеко від кордону з Росією винищувачі Eurofighter Typhoon FGR4. Літаки, які були раніше розгорнуті у Східній Європі, перемістилися до Фінляндії.