UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британська розвідка проаналізувала арешт колишнього заступника Шойгу

Там вважають затримання Булгакова проявом боротьби з корупцією.

Розвідка Великої Британії прокоментувала арешт колишнього заступника міністра оборони та генерала російської армії Дмітрія Булгакова. Відомство вважає, що новий глава Міноборони РФ Андрєй Бєлоусов хоч і намагається зменшити корупцію в оборонній сфері, він навряд чи зможе та захоче це зробити остаточно, йдеться у повідомленні розвідників у соцмережі X.

Читайте також: Огризко вважає звільнення Шойгу проявом боротьби з корупцією в російській оборонці

Зокрема, британська розвідка підкреслює, що корупція у російській оборонній сфері поширена та толерується керівництвом, якщо її масштаби не перевищують певну межу, а самі посадовці виконують політичні вказівки. Розвідники зазначили, що повномасштабна війна в Україні спричинила боротьбу з розтратою оборонних бюджетів, які необхідні задля продовження агресії. Також важливим чинником цього є відставка колишнього глави Міноборони Сєргєя Шойгу, який впливав на процес закупівель.

Нагадаємо, 26 липня росіяни арештували та посадили до московського СІЗО "Бутирка" російського генерала Дмітрія Булгакова. Він відповідав у Міноборони за матеріально-технічне забезпечення. Йому закидають звинувачення у корупції. Він став вже пʼятим арештованим російським генералом з квітня, коли очільник Кремля Владімір Путін звільнив Шойгу та схвалив "чистки" в оборонному відомстві.