UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія схиляє Німеччину надати Україні ракети Taurus та знаходить чіткі аргументи — Bloomberg

Лондон готовий отримати німецькі ракети та надіслати Україні більше Storm Shadows на заміну.

Велика Британія запропонувала Німеччині рішення, за якого Україні вийде надати більше крилатих ракет. За умови, що Берлін не захоче йти на таку угоду, пропонується чітка альтернатива. Про це пише Bloomberg.

Британія запропонувала рішення щодо опору Берліна відправити їх, включаючи угоду про обмін, згідно з якою Британія постачатиме Києву більше власних ракет Storm Shadow, а Німеччина потім надасть їй ракети великої дальності на заміну.

Високопоставлені британські міністри та офіційні особи неодноразово давали зрозуміти Німеччині, що Україні дуже потрібні її ракети Taurus.

"Поведінка Шольца показала, що з точки зору безпеки Європи він не та людина, не на тій посаді, не в той час", — заявив колишній міністр оборони Бен Воллес

Під час зустрічі з громадянами в Дрездені в четвер Шольц пояснив свою аргументацію тим, що Німеччина не може надати Україні "зброю з радіусом дії 500 км (310 миль), яка за неправильного використання може досягти цілі в Москві". Він додав: "Ми маємо переконатися, що ми знаємо, де він приземлиться", припускаючи, що єдиним способом зробити це було б залучити німецькі війська, які допомагали б контролювати ціль.

Це говорить про більш широку суперечку, яка розвинулась між Великою Британією та Німеччиною через очевидні згадки Шольца цього тижня про те, що британські та французькі війська допомагають українцям використовувати системи зброї великої дальності проти російських цілей.

"Те, що роблять британці та французи щодо контролю за цілями та супутнього контролю за цілями, неможливо зробити в Німеччині", — сказав Шольц у понеділок.

Деякі британські законодавці розцінили ці зауваження як публічний коментар Шольца щодо секретної діяльності британських солдатів в Україні. "Невелика кількість особового складу" "підтримує збройні сили України", заявив у вівторок речник прем'єр-міністра Ріші Сунака Дейв Парес, не повідомляючи подробиць.

Раніше Шольц повідомляв, що Німеччина не надсилатиме своїх військових до України, тому що не хоче, щоб війна між Росією та Україною перетворилася на війну Росії з НАТО.