UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія має бути «надзвичайно обережною», щоб уникнути відповіді від Росії — міністр

За його словами, у Сполученому Королівстві зацікавлені у тому, що відбувається у війні РФ проти України.

Міністр державної безпеки Великої Британії Ден Джарвіс у відповідь на питання про можливу російську відплату за британську допомогу Україні заявив, що Лондон «повинен цього остерігатися». За його словами, Британія має бути «надзвичайно обережною», повідомляє Sky News. 

Читайте також: Новий британський премʼєр хоче підписати з Європою оборонну угоду, яка «посилюватиме» НАТО

У розмові з журналістом Sky News Джарвіс сказав, що Британія хоче працювати зі своїми союзниками, щоб переконатися, що Київ отримує необхідну підтримку. За його словами, Україна є «надзвичайно важливою безпековою проблемою», а Лондон має «велику зацікавленість» у тому, що відбувається у війні.

Раніше новопризначений премʼєр Британії Кір Стармер заявив, що Україна може бити далекобійними британськими ракетами Storm Shadow для ураження військових цілей на території РФ. За його словами, Київ має використовувати їх згідно з міжнародним гуманітарним правом, проте остаточне рішення ухвалюватимуть українці.

У відповідь на це речник російського диктатора Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков назвав заяву Стармера «безвідповідальною». За його словами, росіяни «ретельно все зафіксують» та «застосують заходи».