UA / RU
Підтримати ZN.ua

Болгарія приєдналася до заборони в’їзду автівок на російських номерах

У прикордонній службі заявляють, що «їх було небагато»

Державна прикордонна поліція Болгарії заявила, що з третього жовтня повністю припиняє в’їзд автомобілів на російських номерах до своєї країни – відповідно до рекомендацій Європейської комісії.

«Ми дуже активно працювали з четверга по вчора [до 1 жовтня]. Я впевнений, що до кінця дня заборона на в'їзд російських автомобілів в нашу країну почне діяти і на території Болгарії», – сказав директор Прикордонної поліції Болгарії Антон Златанов в ефірі БНТ 2 жовтня, передає Tribune. 

За його словами, вантажні автомобілі на російських номерах, не допускаються на територію Болгарії вже кілька місяців. Златанов не зміг уточнити, скільки російських автомобілів в'їжджало до Болгарії щомісяця, але уточнив, що «їх небагато».

Читайте також: Болгарія видворила російського священика – у РФ викликали посла, щоб розповісти про «духовні зв’язки»

Нагадаємо, що Єврокомісія заявила у вересні, що в’їзд росіян у зону Євросоюзу на власному автомобілі, зареєстрованому в РФ, вважатиметься спробою забороненого імпорту. Термін, на який ввозиться автомобіль з російськими номерами, та митна процедура, яка використовується при цьому, не мають значення. Заборона стосується всіх автомобілів – і приватних, і комерційних.

Нещодавно заборону на в’їзд автомобілів на російських номерах підтвердили у Норвегії – країна стала останньою з Євросоюзу, що має кордон з Росією сухопутній кордон та заборонила рух російських автівок. Раніше це зробили у Латвії, Литві, Естонії, Фінляндії та Польщі.