UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блащак: Присутність військових США у Польщі – найкращий спосіб стримування агресора

Глава Міноборони назвав цю присутність дуже важливою з огляду на війну в Україні та переміщення вагнерівців до Білорусі.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, на тлі переміщення деякої кількості найманців із ПВК "Вагнер" на територію Білорусі, закликав збільшити на території його держави військову присутність НАТО. Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони Польщі.

Очільник польського оборонного відомства зазначив, що частина командування 5-го корпусу армії США постійно розташована у Познані в Польщі, звідси американськими солдатами командують на всьому східному фланзі НАТО.

Блащак охарактеризував цю присутність, як дуже важливу з огляду на війну в Україні та переміщення вагнерівців до Білорусі.

"З одного боку, ми маємо справу з нападом Росії на Україну, там іде війна. З іншого боку, ми усвідомлюємо загрози з території Білорусі. Сьогодні ми знаємо, що вагнерівці є в Білорусі. Американська присутність – найкращий спосіб стримування агресора", – розповів політик.

Також він розповів про передислокування двох польських батальйонних бойових груп для посилення кордону із заходу на схід держави.

Читайте також: ПВК "Вагнера" готується до встановлення постійної присутності в Білорусі – ISW

Раніше президент Литви Гітанас Науседа заявляв, що у відповідь на зафіксовану в Білорусі колону військової техніки бойовиків "Вагнера", його країна має достатньо засобів безпеки. Але додав, що за ситуацією варто слідкувати.