UA / RU
Підтримати ZN.ua

Балтійська країна закупить дрони-камікадзе з Ізраїлю

Вони посилять можливості ураження потенційного противника з повітря.

Міністерство оборони Естонії уклало угоду з ізраїльською компанією Israel Aerospace Industries (IAI) на закупівлю баражуючих боєприпасів. Це одна з найбільших закупівель у сфері оборони, яку будь-коли робила Естонія. Про це повідомляє ізраїльське видання Globes.

Медіа з Ізраїлю повідомляють, що йдеться про суму у понад 100 мільйонів євро. На презентації під час підписання контракту був представлений баражуючий боєприпас Mini Harop.

В той же час міністр оборони Естонії Ханно Певкур підкреслив, що рішення закупити техніку саме такого типу – це один з висновків війни Росії проти України.

Читайте також: Снайперська зброя і спорядження: Естонія надасть Україні черговий пакет допомоги

“Важливість вогню непрямим наведенням неможливо переоцінити, адже Росія завдала значну частину руйнувань Україні саме так. Введення нової здатності дозволяє атакувати супротивника з більшої відстані. Тому непрямий вогонь стає більш ешелонованим і гнучким, збільшується дальність стрільби, а це означає, що сили оборони можуть вразити противника там, де він найбільш вразливий “, – сказав Певкур.

Перед укладанням контракту естонці провели комплексне дослідження ринку для пошуку найбільш прийнятного рішення для потреб сил оборони. У першу чергу Естонія хотіла отримати зброю із можливістю ураження цілей на великих відстанях.

Раніше повідомлялося, що Естонія запропонувала закупити за межами Євросоюзу боєприпаси для України.