UA / RU
Підтримати ZN.ua

Австрія створює фонд на 500 млн євро для України

Уряд підтримав інвестиції для Української держави.

Міністерство фінансів Австрії оголосило про створення фонду на 500 млн євро для підтримки австрійського експорту до України. В інакшому випадку такі інвестиції були б неможливі через ситуацію з особливим ризиком, зазначає пресслужба відомства.

У міністерстві повідомили, що виділяти кошти планують протягом найближчих пʼяти років. Це також надасть австрійським експортерам можливості для відбудови України.

Читайте також: В Австрії суд виправдав українця, який постачав дрони на Батьківщину

"Російська агресивна війна проти України призводить до найважчих людських страждань, а також приносить із собою величезні проблеми для українського економічного життя. Окрім внутрішньої економіки, українське населення та економіка, зокрема, отримують вигоду від нашої експортної підтримки, оскільки ми активно сприяємо відновленню країни", - повідомив міністр фінансів Магнус Бруннер.

Також зазначається, що залучення грошей міжнародних фінансових установ може збільшити обсяг допомоги до 1 млрд євро. Під час першого етапу виділення коштів будуть доступними малі та середні угоди. Адже з одного боку сума грошей обмежена, а з іншого — потрібно досягти широкої диверсифікації ризиків.

Нагадаємо, раніше австрійський канцлер Карл Негаммер заявив, що його країна не підтримує ініціативу закупівлі зброї для України з прибутку від конфіскованих активів РФ. За його словами, ці кошти повинні треба направити на відбудову.