UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія США отримає масштабну партію новітніх авіаційних бомб

Вони значно посилять можливості ураження противника.

Американська компанія Raytheon поставить Повітряним силам США велику партію керованих високоточних бомб GBU-53/B StormBreaker. Пресслужба Raytheon Missiles and Defence написала на своєму сайті, що нещодавно був підписаний контракт на постачання 1500 авіабомб.

Повідомляється, що вартість замовлення на 1500 GBU-53/B складає 320 млн доларів. Робота виконуватиметься на заводі компанії у штаті Аризона. Кінцевий термін постачання - червень 2027 року.

"Наявність StormBreaker в арсеналі військового винищувача забезпечує безпрецедентні можливості проти рухомих цілей, незалежно від умов", – сказав президент Raytheon Air Power

Це також розширює виробничу лінію Raytheon та зміцнює відданість забезпеченню бойових винищувачів боєприпасами нового рівня, необхідними для безпечного та успішного виконання місії.

Читайте також: Навчання українських військових в США: стало відомо, скільки захисників взяли в них участь

Зброя масою 91 кг має довжину 175 сантиметрів, діаметр 18 сантиметрів та несе боєголовку масою 47 кілограмів. Вона включає GPS, інерційне наведення і канал передачі даних. Боєприпас також має кумулятивні, уламкові та фугасні бойові частини для ураження різних цілей.

StormBreaker використовує трирежимну головку самонаведення, включаючи радіолокатор та інфрачервоне зображення, щоб бачити крізь туман, дим і дощ, та завдавати ударів по нерухомій або рухомій цілі на суші або на морі.

Раніше повідомлялося, що країни "Бухарестської дев’ятки" закликали США збільшити військову присутність у регіоні.