UA / RU
Підтримати ZN.ua

40-річний рубіж дає принцу Гаррі право на отримання кількох мільйонів фунтів стерлінгів із сімейного трастового фонду.

40-річний рубіж дає принцу Гаррі право на отримання кількох мільйонів фунтів стерлінгів із сімейного трастового фонду.

Коли герцог Сассекський – такий титул таки зберіг за собою принц Гаррі – відсвяткує свій 40-й день народження 15 вересня, він отримає надзвичайно щедрий подарунок на честь цієї події. Принц Гаррі стане володарем спадщини, яка за розміром навіть вища, ніж та, що дісталася його братові.

У таємниці королівської родини заглянуло видання The Times.

Читайте також: Україну відвідала перша королівська особа з початку повномасштабного вторгнення – герцогиня Единбурзька

40-річний рубіж дає принцу Гаррі право на отримання кількох мільйонів фунтів стерлінгів із сімейного трастового фонду, створеного королевою Єлизаветою, королевою-матір'ю, коли йому було десять років.

Вважається, що покійна прабабуся герцога внесла близько 19 мільйонів фунтів стерлінгів до фонду в 1994 році як спосіб заповідати одноразову суму, що не оподатковується, своїм правнукам.

Королеві-матері тоді було 94 роки. Згідно з британськими законами того часу, гроші мали бути розподілені між її молодими родичами - правнуками. Перший платіж вони отримали в момент, коли кожному виповнився 21 рік, а другий платіж - у день сорокаліття.

Хоча подробиці трастового фонду не були оприлюднені, джерела, близькі до палацу, вважали, що вона могла залишити Гаррі більшу частину, ніж Вільяму, припускаючи, що Вільям отримає стан від герцогства Корнуолл, коли стане спадкоємцем.

Вільям і Гаррі мали отримати по 6 мільйонів фунтів стерлінгів, коли їм виповниться 21 рік, причому основна частина дісталася Гаррі. Ще 8 мільйонів фунтів стерлінгів, як кажуть, були відкладені для братів, коли їм виповниться 40 років.

У червні 2022 року Вільям відзначив своє 40-річчя. Пізніше того ж року він став принцом Уельським і герцогом Корнуолським, коли став спадкоємцем престолу після того, як його батько зійшов на престол. Минулого року Вільям отримав 23,6 мільйона фунтів стерлінгів із маєтку.

Історичні звіти називають дітей принцеси Роял, Зору та Пітера Філліпс, і дочок герцога Йоркського, Беатріс та Євгенію, а також дітей принцеси Маргарет, віконта Лінлі та леді Сару Чатто, як інших бенефіціарів фонду.

Коли королева-мати померла в 2002 році, її заповіт залишався конфіденційним, але в заяві, опублікованій Букінгемським палацом, говорилося: «Королева Єлизавета, королева-мати, заповідала все своє майно (яке в основному містить вміст її будинків) королеві. У своєму заповіті вона попросила королеву зробити певні заповіти членам її персоналу, і ці заповіти оподатковуватимуться у спадок у звичайному порядку. Королева вирішила, що найважливіші картини та витвори мистецтва королеви Єлизавети мають бути передані до Королівської колекції».

Велика колекція творів мистецтва королеви-матері включала роботи Моне, Неша та Карла Фаберже. Деякі роботи були виставлені на виставці «Королівські скарби» в Галереї королеви в Букінгемському палаці.

Читайте також: Принц Гаррі і Меган Маркл назвали дочку на честь королеви Єлизавети і принцеси Діани

Незважаючи на свій величезний статок, королева-мати, як кажуть, мала овердрафт у Coutts, який у 1999 році, як повідомлялося, досяг 4 мільйонів фунтів стерлінгів. Кажуть, що якось вона зізналася гостеві на званій вечері: «Боже мій, мені б не завадили 100 000 фунтів стерлінгів, а вам? Сьогодні був такий жахливий день, коли мій банківський менеджер лаяв мене за мій овердрафт».