UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОПЕК МОЖЕ ЗМЕНШИТИ НАФТОВИДОБУТОК

Організація країн — експортерів нафти (ОПЕК) готова ухвалити остаточне рішення про зменшення видобутку нафти на координаційній зустрічі в столиці Єгипту — Каїрі...

Організація країн — експортерів нафти (ОПЕК) готова ухвалити остаточне рішення про зменшення видобутку нафти на координаційній зустрічі в столиці Єгипту — Каїрі. «Ми повністю готові провести зустріч і спільно ухвалити рішення», — заявив агентству «Доу Джонс» президент картелю Шакіб Халіль, прибувши в це місто. За його словами, час початку зменшення виробництва сировини ОПЕК також визначать на каїрській зустрічі.

Раніше ОПЕК висловила намір зменшити з 1 січня видобуток на 1,5 млн. барелів у день, якщо незалежні виробники сумарно скоротять виробництво на 500 тис. барелів. Росія, Норвегія та інші країни вже пообіцяли знизити постачання на 462,5 тис. барелів на добу.

Тим часом в очікуванні рішення ОПЕК про зменшення видобутку ціна нафти зросла на торгах в електронній системі Нью-йоркської товарної біржі, яка відкрилася в середу після святкової перерви, на 1,7%. Вартість лютневих контрактів сягнула 19,95 дол. за барель, що на 33 центи вище, ніж рівень закриття 21 грудня, коли торги проводилися востаннє.