UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британська JKX Oil Gas планує 2011 року ввести в експлуатацію завод зі зрідження нафтового газу

Компанія JKX Oil & Gas plc (Великобританія), що займається в Україні видобутком вуглеводнів, планує 2010 року побудувати і на початку 2011-го ввести в експлуатацію завод зі зрідження нафтового газу (LPG)...

Компанія JKX Oil & Gas plc (Великобританія), що займається в Україні видобутком вуглеводнів, планує 2010 року побудувати і на початку 2011-го ввести в експлуатацію завод зі зрідження нафтового газу (LPG). Про це говориться в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі, передає агентство «Українські новини».

«Будівництво і монтаж заводу зрідженого газу буде основним напрямом діяльності наступного року, що планується завершити на початку 2011-го», — йдеться в повідомленні.

На думку компанії, прибуток від реалізації продукції заводу в майбутньому мінімізує втрати від прогнозованого зниження видобутку природного газу.

Також 2010 року JKX Oil & Gas планує пробурити три нові свердловини на Руденківському газоконденсатному родовищі і провести нову оцінку запасів.

Планується, що 2010 року інвестиції компанії у свої активи в Україні становитимуть близько 90 млн. дол.

Як повідомило агентство, 2009 рік JKX Oil & Gas закінчила з чистим прибутком 85,3 млн. дол., чистий дохід скоротився на 5,07%, або на 10,5 млн. дол., — до 196,5 млн. дол. порівняно з 2008-м.

Основним активом JKX Oil & Gas в Україні є «Полтавська газонафтова компанія», котра займається видобутком вуглеводнів на Ігнатівському, Молчанівському, Ново-Миколаївському, Руденківському, Заплавському, Єлизаветівському, Червоноярському, Східному родовищах у Полтавській області.

JKX Oil & Gas також має ліцензії на нафтогазові ділянки в Грузії, Болгарії, Туреччині, Італії, США та Росії.