UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вимкнення світла 10 липня: у кількох областять може бути більше обмежень

Енергоживлення критичної інфраструктури не обмежується.

На середу, 10 липня, НЕК “Укренерго” анонсувало, що графіки відключень світла завтра будуть застосовуватись впродовж всієї доби.

Зокрема обленерго застосують дві черги відключень з 1:00 до 6:00 та з 10:00 до 13:00. В інші години задіють три черги відключень, повідомляє пресслужба "Укренерго".

Водночас не обмежується енергоживлення критичної інфраструктури.

Як повідомляє пресслужба ДТЕК, 10 липня впродовж дня є висока ймовірність застосування світло-сірих зон відключень у Києві, Київській області, Одещині, Донеччині та Дніпропетровщині.

Читайте також: У Києві зруйновано або пошкоджено через ракетний удар РФ три трансформаторних підстанції

Напередодні «Укренерго» скасувало заплановані на 9-24 липня вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області через зростання дефіциту потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку. Очікується, що виміри проведуть пізніше, коли знизиться температура повітря та буде сприятливіша ситуація в енергосистемі.

Відключати світло українцям у липні-серпні будуть часто, навіть якщо Росія в цей період не обстрілюватиме українську інфраструктуру (що малоймовірно), оскільки в країні накопичився великий дефіцит електроенергії, пише експерт ZN.UA з питань енергетики Ігор Маскалевич у статті "Розподілена генерація: порятунок потопаючих у руках самі знаєте кого".