UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відключення світла у серпні: що чекає українців

Обсяги обмежень мають зменшитись.

В Україні тривають відключення світла через ракетні удари РФ по енергетичних об’єктах. Але вже у серпні ситуація повинна покращитись.

Читайте також: Початок осені буде періодом з найменшими відключеннями світла

Про це розповіла речниця «Укренерго» Марія Цатурян в коментарі OBOZ.UA.

«В серпні має трохи зменшитися обсяг обмежень. Це пов'язано з тим, що деякі об'єкти енергетичні повернуться в роботу після планових ремонтів. Звісно, якщо не буде нових російських ударів», – пояснила вона.

Марія Цатурян також нагадала, що наразі внаслідок обстрілів теплових та гідроелектростанцій українська енергосистема втратила понад 9 ГВт виробничих потужностей. Такий об’єм влітку в пікові години споживають Нідерланди або Фінляндія.

Що буде з відключеннями світла  в Україні взимку

Марія Цатурян наголосила, що на ситуацію з енергопостачанням взимку впливатимуть два фактори.

Це:

«Це важкі габаритні роботи і над відновленням електростанцій наші колеги працюють 24/7. Як ви розумієте, плани ворога нам не відомі. Але ризик повторення атак на енергетику залишається високим», – пояснила вона.

Нагадаємо, в НЕК «Укренерго» розповіли, що означають черги відключення світла. Так, існують черги графіків обмежень та черги споживачів. А тривалість відключень залежить від рішення обленерго та лімітів, що виділені на регіони з різною чисельністю населення та підприємств.