UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відключення світла: чи заплатять українці менше за електроенергію у липні

У червні тариф на світло зріс.

Через ракетні удари РФ по енергетичних об’єктах, українці живуть в умовах постійних відключень світла. Також у червні цього року в Україні підвищили тариф на електроенергію для побутових споживачів до 4,32 грн/кВт. Директор спеціальних проектів у науково-технічному центрі «Психея» Геннадій Рябцев в коментарі «РБК-Україна» розповів, як вплинуть відключення на суми у платіжках у липні.

Читайте також: Початок осені буде періодом з найменшими відключеннями світла

Він наголосив, що обсяги споживання електроенергії у всіх різні.

«У моїх знайомих минулого місяця обсяги споживання були вдвічі меншими, ніж раніше. У деяких може бути інша ситуація. Вона не однакова для всіх споживачів», - зазначив він.

Але, за словами експерта, в середньому у всіх світла немає 12 годин на добу. Тому споживання в будь-якому випадку буде меншим.

«Щодо сум у платіжках, думаю, у результаті вони будуть приблизно такими ж, як були до підвищення цін», – спрогнозував він.

Геннадій Рябцев зазначив, що відключення електроенергії в будь-якому випадку призвели до «вимушеної економії».

Нагадаємо, генеральний директор YASNO Сергій Коваленко на своїй сторінці у соцмережі Х розповів про новий підхід до розподілу відключень електроенергії, який має бути більш справедливим. Його запровадили з урахуванням минулих помилок.