UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вартість газу рекордно зросла: аналітики пов'язують це з Суджою

Насамперед ринки відреагували на те, що немає чіткого розуміння стану ключового газотранспортного пункту

Ціни на газ зросли до рекордних показників після повідомлень щодо втрати стабільного контролю ключового газотранспортного пункту на території Росії в місті Суджа. Поки що ринок природного газу “розігрівся” несуттєво, повідомляє Bloomberg. Проте невизначеність, на думку аналітиків, може штовхнути ринки до стрімкого збільшення вартості енергоносія. 

Читайте також: Росіяни та кремлівські пропагандисти в Telegram-каналах панікують через бої у Курській області

Ф’ючерсні угоди зросли у вартості до 38,79 євро за мегават-годину, перевищивши попередній максимум на початку червня. Російські блогери та соціальні мережі рясніють повідомленнями, що російська влада втратила контроль над містом, проте це твердження так і не змогли незалежно перевірити внаслідок ведення там бойових дій. “У російському “Газпромі” від коментарів відмовилися, як і в Міноборони та Генштабі Збройних сил України”, – зазначає видання. Водночас оператор української газотранспортної системи повідомив у щоденному звіті, що на четвер обсяги постачання по системі будуть у запланованих раніше обсягах.

Раніше представники влади Курської області Російської Федерації повідомили про спроби прориву кордону з боку України. Мова йде про бойові дії у декількох районах області.