UA / RU
Підтримати ZN.ua

В “Укренерго” запевнили, що російські атаки не спричинять колапсу в енергосистемі

Проте українці повинні ощадливо споживати електроенергію зранку та ввечері.

Українська енергосистема не зазнає колапсу, навіть якщо Росія завдасть масових ударів по енергооб’єктах під час похолодання. Про це розповів голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону.

За його словами, саме періоди похолодання Росія вибирає перед свої масовими атаками.

Читайте також: "Енергоатом" похвалився збільшенням доходів від продажу електроенергії

“Ми це вже проходили близько 20 разів. Це, звичайно створить нам додаткові проблеми. Але я впевнений, що це буде питання тривалості можливих перерв в енергопостачанні через пошкодження якихось об’єктів”, – сказав Володимир Кудрицький.

Також він зауважив, що низькі температури – це випробування для будь-якої енергосистеми. 

За словами Кудрицького, для того, щоб уникнути можливих відімкнень, потрібно залучити до роботи всі енергоблоки, які зараз є в поточних ремонтах та використати можливості імпорту 1700 МВт електроенергії з-за кордону. Українці також повинні ощадливо споживати електроенергію в ранкові та вечірні години.

Читайте також: Кабмін продовжив дію ПСО на електроенергію для населення - як це вплине на тариф

Як повідомлялося, 17 грудня президент ДП “НАЕК “Енергоатом” Петро Котін та головний виконавчий директор Westinghouse Electric Company Патрік Фрагман підписали угоду про закупівлю обладнання для енергоблоку №5 Хмельницької АЕС. Він будуватиметься за американською технологією АР1000.