UA / RU
Підтримати ZN.ua

В "Укренерго" розповіли, коли буде найважча ситуація в енергосистемі

Ризики відключення світла зростають через декілька факторів.

Українська енергосистема зіштовхнеться з найбільшими викликами в середині літа цього року. Через спекотну погоду очікується значне зростання споживання електроенергії, що може призвести до щоденних дефіцитів.

Про це повідомили представники Національної енергетичної компанії "Укренерго" у коментарі для "Суспільного".

Читайте також: Електроенергетичні потужності України впали нижче 20 ГВт через російські атаки — українські чиновники

В компанії пояснили, що задовольнити підвищений попит на електроенергію буде складно, оскільки відновлювальні роботи на теплових і гідроелектростанціях, пошкоджених внаслідок російських масованих обстрілів, ще триватимуть.

"Улітку ГЕС традиційно знижують виробництво електроенергії, а енергоблоки атомних станцій ремонтуватимуть та готуватимуть до максимальних навантажень наступної зими", ‒ зазначили в компанії.

Водночас "Укренерго" оголосила тендер на купівлю кондиціонерів, хоча у своїх повідомленнях неодноразово вказувала про їхню шкоду для енергосистеми України, а також закликала не користуватися цією технікою у пікові години.

Читайте також: Перевищення лімітів: “Укренерго” застосувало аварійні відключення у 12 областях

Нагадаємо, голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький говорив, що в різних областях людям вимикають електроенергію на різну кількість годин у залежності від специфіки регіонів.