UA / RU
Підтримати ZN.ua

В "Укренерго" не прогнозують відключень світла на суботу, але мають одне прохання до українців

Потужними електроприладами варто користуватись з 11:00 до 15:00.

У Національній енергетичній компанії “Укренерго” не прогнозують на суботу, 2 серпня, застосування графіків відключень світла для українців. Про це компанія повідомила в Telegram.

Водночас в “Укренерго” закликали українців перенести користування потужними електроприладами на період з 11:00 до 15:00.

В НЕК додали, що у випадку зміни ситуації буде повідомлено додатково про застосування погодинних графіків відключень.

Читайте також: В Україні перевиробництво сонячної електроенергії – Укренерго

Крім того, в “Укренерго” подякували уряду США та USAID Україна за допомогу у придбанні та доставці 18 високовольтних трансформаторів для магістральної електромережі.

“Частина цього устаткування вже працює на об’єктах "Укренерго", забезпечуючи електроенергією домівки мільйонів українців”, – розповіли у компанії.

Зазначається, що ці автотрансформатори є частиною спільного проєкту із відновлення українських енергооб’єктів, які зазнали пошкоджень після російських ударів. 

Нагадаємо, раніше радник прем'єр-міністра України та член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко вважає, що, якщо не буде впливу зовнішнього чинника, тобто російських ракетних ударів, протягом наступних трьох місяців в Україні або взагалі не вимикатимуть світло, або терміни відключень будуть мінімальними. Причиною цього стало зниження температури повітря та, як наслідок зменшення енергоспоживання.