UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні збільшили час відключень: почнуться з 19:00

Все внаслідок зміни погодних умов

Національна енергетична компанія попередила про збільшення обсягів відключень у всіх областях України. Часовий проміжок тепер збільшується на годину – з 19:00 до 24:00. Причина зміни – зростання хмарності, що заважає ефективній роботі сонячних електростанцій, пояснює НЕК “Укренерго”.

Читайте також: Відключення світла: як дізнатись, чи введені вони

Обмеження стосується побутових та промислових споживачів. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури під час обмежувальних заходів не відбудеться, вказує у повідомленні “Укренерго”.

Причина обмежень – скорочення генерації внаслідок ударів по енергетичній інфраструктурі. “Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених Росією по українській енергосистемі з 22 березня. Обсяг обмежень розподілений рівномірно між всіма регіонами”, – вказує “Укренерго”.

Раніше, “Укренерго” прогнозувало відключення при зростанні споживання електричної енергії у вечірні години. Аварійні відключення запроваджуватимуться у разі наближення до критичної межі споживання, як для побуту, так і для промисловості.