UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні ввели екстрені відключення світла – "Укренерго"

Екстрені відключення продовжаться до кінця доби.

У Києві та інших областях вводять екстрені відключення світла, які продовжаться до кінця доби 14 травня. Про це повідомлять у YASNO.

Зазначається, що екстрені відключення застосовують у Київській та Дніпропетровській областях. наразі графіків немає, відключення не планові і вони необхідні для термінового балансування енергосистеми.

"Будь ласка, наберіться терпіння. Всі енергетики працюють в режимі нон-стоп, щоб якнайшвидше повернути світло", - кажуть енергетики.

Читайте також: Тариф на е/е для населення може зрости, адже на відновлення енергетики потрібні значні кошти, - Українські розподільні мережі

В "Укренерго" додають, що з 21:00 до 24:00 будуть запроваджені контрольовані аварійні відключення в усіх регіонах України. Причиною вказують похолодання та значний дефіцит електроенергії внаслідок російських обстрілів.

Графіки аварійних відключень ввели у Львівській, Сумській, Волинській та Івано-Франківській областях.

Завтра, 15 травня, для промислових споживачів графіки обмеження потужності будуть діяти протягом всієї доби – з 00:00 до 24:00.

Згідно з нещодавнім опитуванням, майже 27% українців відзначають важливість стабільного енергозабезпечення, і лише 7% готові потерпіти незручності. 

Докладніше про те, до чого готуватися українцям на фоні дефіциту елеткроенергії - читайте у статті Миколи Теслі "Країна невивчених енергетичних уроків".