UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні без світла залишились понад 400 населених пунктів

Через негоду в Україні, яка супроводжується налипанням мокрого снігу та ожеледдю, по країні станом на ранок понеділка, 8 січня, знеструмлено майже 400 населених пунктів в низці областей, повідомило Міністерство енергетики України.

Найскладніша ситуація у Дніпропетровській області. Там без електроенергії залишились понад 200 населених пунктів.

Зокрема, у Кривому Розі без світла понад 15 тисяч абонентів. Котельні та насосні станції працюють на генераторах. Через обледеніння ліній не працюють трамваї та тролейбуси.

В Кіровоградській області  знеструмлено близько 80 населених пунктів. В Одеській та Миколаївській областях  по 58 та 54 населених пунктів відповідно. Майже 9 тисяч абонентів через негоду залишилися без світла в Київській області.

«Аварійні бригади працюють. Графіки відключень електроенергії не застосовуються», - підкреслили в Міненерго.

Читайте також: Експерт не виключив можливість планових відключень світла в Україні через морози

В НЕК «Укренерго» у свою чергу зазначили, що наразі рівень споживання по країні дещо нижчий за прогнозний через ранкову повітряну тривогу та багаточисельні знеструмлення споживачів через негоду.

«Надвечір, коли буде відновлено енергопостачання знеструмлених споживачів та посилиться похолодання, ситуація може ускладнитись через різке зростання споживання. Просимо споживачів особливо уважно поставитись до використання енергоємних електроприладів в години максимального споживання з 16:00 до 19:00», - додали у компанії.

Напередодні голова правління НЕК “Укренерго” запевнив, що українська енергосистема не зазнає колапсу, навіть якщо Росія завдасть масових ударів по енергооб’єктах під час похолодання.