UA / RU
Підтримати ZN.ua

В РНБО розповіли, коли очікують нових масованих обстрілів з боку РФ

З початком опалювального сезону в Україні очікуються нові масовані обстріли з боку РФ. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко під час відкриття виставки «Енергетика в промисловості-2024», передає «Інтерфакс-Україна».

«З початком опалювального сезону можна очікувати масованих російських ударів по енергетиці», – заявив Литвиненко та додав, що Україна готується до цього з початком осінньо-зимового періоду.

Читайте також: Росіяни масовано обстріляли Сумщину: є значні пошкодження цивільної інфраструктури

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що Україні потрібні додаткові засоби протиповітряної оборони для посилення захисту енергетичних об’єктів від російських обстрілів. За його словами, Україна на всіх рівнях працює з західними партнерами та союзниками над посиленням систем ППО.

Реалістичні плани чи нездійсненні мрії — всі ці турецькі енергокораблі, розподілена генерація, боротьба за кожен кіловат? Що насправді стоїть за гучними заявами й амбіційними стратегіями влади? Чи зможе країна відновити енергосистему та пережити майбутню зиму, розповідає Ігор Маскалевич у тексті «Зимові блекаути на носі. Чи є в нас обіцяний президентом мільйон кіловатів нової генерації?».