UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд відкрив гарячу лінію "Струм"

Обіцяють цілодобові консультації щодо питань енергозабезпечення.

Уряд відкрив спеціальну гарячу лінію щодо питань енергозабезпечення, на яку можуть звернутися громадяни і бізнес. Про це інформує Міністерство енергетики.

За номером гарячої лінії "Струм" 15-49 можна отримати консультацію щодо діючих програм, які надають змогу посилити енергонезалежність своєї оселі або підприємства, зокрема, шляхом розміщення альтернативних джерел енергії, та інші поточні питання, пов'язані зі встановленням та підключенням обладнання. 

Читайте також: У Житомирській та Дніпропетровській областях фальшували дані про відключення та не вимикали світло у містах

Гаряча лінія відкрита цілодобово та безкоштовна.

Нагадаємо, з 20 липня українці матимуть можливість оформлювати кредити під 0% на сонячні та вітрові електростанції. Також діють прграми фінансування для ОСББ та ЖЕКів і малого бізнесу.

Раніше повідомлялося про те, що "Укренерго" планує побудувати сумарно до 1 ГВт нових невеликих електроустановок, до 10 МВт кожна.  Докладніше про те, як українці переживають поточну енергетичну кризу й до чого готуються - читайте в статті Юлії Самаєвої «Як Україна переживає найспекотніше літо і готується до найтемнішої зими».