UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд не планує зміни жодних тарифів для населення - прем’єр-міністр

Українські родини будуть зі світлом і з пільговим тарифом мінімум до кінця зими.

Кабінет міністрів України вирішив не підвищувати тариф на електроенергію для населення. Таку заяву зробив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду. Тариф був і залишається 2 гривні 64 копійки за кВт⋅год.

Читайте також: Через підвищення тарифів на електроенергію інші комунальні послуги подорожчали майже на 13% - Держстат

«Продовжуємо підтримувати українські родини та зберігаємо пільговий тариф на електроенергію. Загалом цієї зими уряд не планує зміни жодних тарифів для населення. Сьогодні в жодному регіоні відключень немає і не планується. Після того як 50% енергосистеми вразили ворожі ракети та дрони, ми провели масштабні ремонти й додали енергетиці 2,2 ГВт потужності. Також збільшили до 1,7 ГВт наші можливості імпорту електроенергії завдяки повній синхронізації із мережею ENTSO-E», - повідомив глава Кабміну.

Він подякував енергетикам за те, що попри постійні атаки, які продовжуються і цієї зими ракетами та шахедами, особливо на сході України, в українських домівках є світло.

Раніше ми писали про те що "Укренерго" відновило роботу високовольтної лінії, яка необхідна для енергозабезпечення потреб Запорізької атомної електростанції. Наразі станція вже перейшла з резервної на нормальну схему живлення.