UA / RU
Підтримати ZN.ua

Укрзалізниця пояснила вимкнення освітлення на вокзалах Києва, Львова, Дніпра, Одеси та Харкова

Підприємство закликає до таких дій також населення та підприємців

“Укрзалізниця” вирішила вимикати підсвітку фасадів та окремих зон найбільших залізничних вокзалів країни. Зокрема мова про вокзали Києва, Львова, Дніпра, Одеси та Харкова. Це дозволить зекономить споживання електроенергії. “Закликаємо усіх долучатися до ощадливого енергоспоживання”, – зазначає залізничний перевізник. 

Читайте також: США допомагають Україні закупити біля 40 дизель-локомотивів для «Укрзалізниці»

“Разом витримаємо енергетичний терор ворога та допоможемо відновити генерацію електроенергії”, – повідомляється на офіційних ресурсах залізниці. Також залізничники повідомляють, що в разі необхідності, на вокзалах буде відновлено роботу пунктів незламності де будуть доступними для користувачів альтернативні джерела енергії.

Раніше повідомлялось, що в “Укренерго” готові до того, що відчутний дефіцит в енергосистемі зберігатиметься все літо, навіть якщо обстріли зупиняться. В компанії зазначають, що, окрім атак росіян, упродовж літа на дефіцит впливатимуть й інші фактори. Наприклад, з кінця травня та аж до осені споживання буде на високому рівні через масове використання кондиціонерів у спеку.

Особливо важко енергосистемі буде в період максимального споживання, він хоч і менший за зимовий, зате збільшується влітку до семи годин на добу — з 15:00 до 22:00, що суттєво подовжує і без того непростий процес балансування енергосистеми у пікові часи.