UA / RU
Підтримати ZN.ua

“Укргазвидобування” запустило нову високопродуктивну свердловину

Її проектна глибина 3950 метрів.

“Укргазвидобування” запустило в експлуатацію першу в цьому році високопродуктивну свердловину, яка дає 250 тис. куб. м газу на добу. Це вже 10 свердловина на цьому родовищі, яка показує високий результат, повідомили група "Нафтогаз". 

Зазначається, що фахівці “Укргазвидобування” продовжують вивчати можливості родовища. 

“По цьому родовищу ми маємо хороші дані 3D-сейсмічних досліджень, які дають змогу визначати оптимальні точки для буріння. 10 розвідувальних свердловин доповнили картину геологічної інформації, і вже цього року ми плануємо розпочати експлуатаційне буріння”, – коментує Олег Толмачев, т.в.о. генерального директора Укргазвидобування.

Читайте також: В Україні вперше за 20 років видобули рекордну кількість газу з нових свердловин – “Нафтогаз”

У компанії повідомляють, що свердловина має глибину 3950 метрів. Буріння провели фахівці БУ «Укрбургаз».

Повідомляється, що за підсумками 2023-го “Укргазвидобування” збільшило добовий дебіт на 11%. Зокрема було досягнуто найбільшого добового дебіту з квітня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що клієнти "Нафтогазу" під час завантаження сайту не можуть увійти до Особистого кабінету. Натомість у компанії повідомили про масштабну кібератаку. На сайті "Нафтогазу" попередили клієнтів про проведення технічних робіт, через що послуги компанії наразі недоступні.